Hela England Bakar och deras recept på scones har nog fuktat många smaklökar. Nedan följer Paul Hollywoods klassiska recept som används i TV-serien. Det är lättlagat och – framför allt – riktigt gott. Det kan Pettson intyga.
Hela England Bakar – Recept på Scones
Course: OkategoriseradeCuisine: BrittisktDifficulty: 2/5Portioner
11
SconesPrepp-tid
30
minutesTid att laga
20
minutesKalorier (per 100g)
280
kcalRecept på Scones av Paul Hollywood från Hela England Bakar.
Ingredienser
500g vetemjöl med hög proteinhalt, plus extra för att mjöla
25g bakpulver
80g osaltat smör, skuret i bitar
2 medelstora ägg
250ml mjölk
80g strösocker
1 stort ägg, lättvispat med en nypa salt
Florsocker, för att pudra
Sylt
Clotted cream
Gör så här
- Täck två bakplåtar med bakplåtspapper. Blanda mjöl och bakpulver i en stor skål. Tillsätt smöret och gnugga ihop det med fingrarna i några minuter tills du har en konsistens som liknar ströbröd.
- Vispa äggen tillsammans med mjölken och sockret i en annan skål. Tillsätt till den gnuggade blandningen och rör ihop tills degen samlas och bildar en boll. Häll degen på en lätt mjölad yta och vik den några gånger för att få in luft, men knåda den inte; du vill uppnå en lös, mjuk deg. Kavla försiktigt ut degen till en tjocklek av 3 cm, och se till att det är gott om mjöl under för att förhindra att den fastnar.
- Använd en scones-utstickare, cirka 6,5 cm i diameter, och tryck fast (utan att vrida utstickaren) för att skära ut rundlar och placera på de bakplåtspappersklädda plåtarna, lämna utrymme emellan. Pensla topparna på sconesen med det vispade ägget och ställ in i kylen i 20 minuter för att vila.
- Värm under tiden upp ugnen till 220°C (varmluft 200°C).
- Ta ut sconesen ur kylen och pensla dem igen med äggglasyren. Grädda i 15 minuter tills de har rest sig och blivit gyllenbruna.
- Flytta över sconesen till ett galler och låt svalna helt. Pudra lätt med florsocker och servera med en generös mängd sylt och clotted cream.
Se när Paul Hollywood själv bakar
Noteringar
- “Hur gör man clotted cream, då?” kanske du tänker nu. Se vårt recept här.