Hoppa till innehåll
Hem » Fransyska Sous Vide

Fransyska Sous Vide

Fransyska sous vide

Fransyska – Sous vide

★★★★☆ (12 röster) 8 timmar

Fransyska.. sous vide? Ja, det går faktiskt alldeles utmärkt. Det blir till och med riktigt gott! Det är ett mörare och smakrikare sätt att tillaga fransyska. Med sous vide får köttet en perfekt konsistens och smak som förhöjer middagsupplevelsen (och din status som kock). Perfekt för dig som vill göra en imponerande bjudrätt!

Portioner 4 portioner
Tillagningstid 8 timmar
Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

  • 1 kg fransyska
  • 2 st vitlöksklyftor, krossade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk färsk rosmarin
  • 1 tsk färsk timjan
  • salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Krydda fransyskan med salt, peppar, vitlök, rosmarin och timjan. Tillsätt olivolja.
  2. Vakuumförpacka köttet och förbered sous vide till 56°C.
  3. Lägg köttet i vattenbadet och tillaga i 8 timmar.
  4. Ta upp köttet och stek hastigt på hög värme för att få en fin yta.
  5. Skiva och servera köttet med tillbehör som potatisgratäng eller en fräsch sallad.

Tips

För bästa resultat, låt köttet vila några minuter efter stekningen.
Experimentera med olika örter och kryddor för att variera smaken.

Be the first to write a review

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *