Fransyska – Sous vide
Fransyska.. sous vide? Ja, det går faktiskt alldeles utmärkt. Det blir till och med riktigt gott! Det är ett mörare och smakrikare sätt att tillaga fransyska. Med sous vide får köttet en perfekt konsistens och smak som förhöjer middagsupplevelsen (och din status som kock). Perfekt för dig som vill göra en imponerande bjudrätt!
Portioner
4 portioner
Tillagningstid
8 timmar
Svårighetsgrad
Medel
Ingredienser
- 1 kg fransyska
- 2 st vitlöksklyftor, krossade
- 1 msk olivolja
- 1 tsk färsk rosmarin
- 1 tsk färsk timjan
- salt och peppar efter smak
Gör så här
- Krydda fransyskan med salt, peppar, vitlök, rosmarin och timjan. Tillsätt olivolja.
- Vakuumförpacka köttet och förbered sous vide till 56°C.
- Lägg köttet i vattenbadet och tillaga i 8 timmar.
- Ta upp köttet och stek hastigt på hög värme för att få en fin yta.
- Skiva och servera köttet med tillbehör som potatisgratäng eller en fräsch sallad.
Tips
För bästa resultat, låt köttet vila några minuter efter stekningen.
Experimentera med olika örter och kryddor för att variera smaken.