Hoppa till innehåll
Hem » Fläskytterfilé i sockerkaksform med lingon

Fläskytterfilé i sockerkaksform med lingon

Fläskytterfilé i sockerkaksform med lingon

Fläskytterfilé i sockerkaksform med lingon

★★★★★ (87 röster) 90 minuter

Ett saftigt och smakfullt recept där fläskytterfilén tillagas i ugn med en härlig sås av grädde, lingon och kryddor. Den långa tillagningstiden i låg temperatur ger ett fantastiskt mört kött som smälter i munnen. Perfekt för söndagsmiddagen eller när du vill imponera på gästerna. Pettson rekommenderar!

Portioner 6 portioner
Tillagningstid 90 minuter
Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

  • 1.2 kg fläskytterfilé
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk soja
  • 1 st köttbuljongtärning
  • salt och svartpeppar


Till såsen

  • 1 dl vispgrädde
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • sky från formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Putsa köttet från eventuellt fett och senor.
  3. Lägg köttet i en avlång sockerkaksform (ca 2 liter).
  4. Blanda grädde, lingonsylt, soja och smulad buljongtärning i en skål. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll blandningen över köttet i formen.
  6. Tillaga i ugnen i 90 minuter. Ös köttet med sky 2-3 gånger under tiden.
  7. Ta ut köttet och låt vila inlindat i folie i 10-15 minuter.
  8. Under tiden, sila av skyn till en kastrull för såsen.
  9. Koka upp sky och grädde. Vispa ut mjölet i kallt vatten och red av såsen under omrörning.
  10. Skiva köttet och servera med såsen och valfria tillbehör.

Tips

Prova att variera smaken genom att byta ut lingonsylten mot rårörda lingon eller svartvinbärsgelé.
Servera gärna med pressad potatis eller potatismos och en fräsch grönsallad.

Serveringsförslag

Be the first to write a review

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *