Clotted Cream, en brittisk favorit som gärna äts till Scones. Att laga det är enkelt – men tänk på att göra det i god tid då den bör vila över natten.
Clotted Cream
Difficulty: 2/5Portioner
4
servingsTidsåtgång
3
hoursTillagningstid
2
hoursKalorier (per 100g)
350
kcalEnkelt recept för Clotted Cream som är ett klassiskt tillbehör till scones.
Ingredienser
5 dl vispgrädde
Gör så här
- Häll grädden i en skål och placera skålen över en kastrull med lätt kokande vatten. Låt det sjuda i cirka 2 timmar utan lock tills det bildas ett tjockt lager på ytan. Undvik att röra i grädden och se till att den inte kokar.
- Ta bort skålen från värmen och låt den svalna. Förvara sedan i kylskåpet i minst 12 timmar. Använd en sked för att försiktigt ta bort det tjocka gräddlagret. Blanda eller vispa detta lagret till en slät kräm.
Receptvideo
Kommentar
- Tips! Kan även användas i grytor och annat gott.
- Gluten- och äggfritt. Innehåller laktos.