Hoppa till innehåll
Hem » Clotted Cream

Clotted Cream

Clotted Cream, en brittisk favorit som gärna äts till Scones. Att laga det är enkelt – men tänk på att göra det i god tid då den bör vila över natten.

Clotted Cream

Recipe by PettsonDifficulty: 2/5
Portioner

4

servings
Tidsåtgång

3

hours 
Tillagningstid

2

hours 
Kalorier (per 100g)

350

kcal

Enkelt recept för Clotted Cream som är ett klassiskt tillbehör till scones.

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde

Gör så här

  • Häll grädden i en skål och placera skålen över en kastrull med lätt kokande vatten. Låt det sjuda i cirka 2 timmar utan lock tills det bildas ett tjockt lager på ytan. Undvik att röra i grädden och se till att den inte kokar.
  • Ta bort skålen från värmen och låt den svalna. Förvara sedan i kylskåpet i minst 12 timmar. Använd en sked för att försiktigt ta bort det tjocka gräddlagret. Blanda eller vispa detta lagret till en slät kräm.

Receptvideo

Kommentar

  • Tips! Kan även användas i grytor och annat gott.
  • Gluten- och äggfritt. Innehåller laktos.
Be the first to write a review

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *